WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 A - Proost Lierse A  1 - 3  (1-2)

DATUM 18-01-2019  21:15

DOELPUNTEN 13' Anik 0-1, 18' Kislali 1-1, 19' Anik 1-2, 22' Anik 1-3

VERSLAG De eerste uitwedstrijd na de winterstop was richting het fel vernieuwde Celtic Houthalen. Coach Luypaert kreeg de versterking van drie Nederlandse jongens. Of deze metamorfose voldoende was voor puntengewin moest nog blijken. Qoli was geschorst, voor de rest had Zico een volledige kern ter beschikking.

Lier nam meteen de wedstrijd in handen en zowel Kasmi, Anik en Bouri hadden geen succes met de afwerking. Houthalen stelde daar bitter weinig tegenover en binnen het kwartier had Durot nog geen enkele tussenkomst moeten verrichten. Vandecaetsbeek liet met een tweetal puike reddingen zien een goede doelman te zijn en behoedde zo zijn team voor een vroege achterstand. Na mooi samenspel moest hij na 13 minuten toch de duimen leggen voor een treffer van Anik. Lier drukte meteen door en Houthalen kwam tot 2 keer toe goed weg. Durot speelde de laatste 5 minuten als vliegende keeper mee en na zeldzaam balverlies kon 2 minuten voor de pauze Mikagil de gelijkmaker netten. Één minuut later stond de voorsprong toch weer op het bord na een technisch hoogstandje van Anik. Ruststand : 1-2

Proost kwam furieus uit de kleedkamer en toen na 2 minuten Vandecaetsbeek een schot van Kasmi niet kon vasthouden was Anik er als de kippen bij om de 1-3 binnen te duwen. Lier controleerde en gaf nauwelijks iets weg. Celtic was niet bij machte om daar iets tegenover te zetten en zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor Proost Lierse. Frank Luypaert heeft nu even de tijd om zijn spelers voor te bereiden op het belangrijk tweeluik dat zich aandient, 2 zes-punten confrontaties tegen Roselies en Morlanwelz. Lier kwam nog even te vroeg voor hen. Proost Lierse haalt 9 op 9 en gaat van de korte interlandbreak gebruikmaken om de puntjes op de i te zetten. Na op 1 februari een oefenwedstrijd op en tegen Jette, en op 8 februari een volgende competitiewedstrijd thuis tegen Morlanwelz wacht het mooie drieluik; uit Futsal Topsport Antwerpen, thuis Futsal Project Halle Gooik, uit Gelko Hasselt. Daar hopen we de lijn van de laatste weken door te trekken.